Een krabpaal, een paleis voor jouw kat

Een dierenliefhebber houdt natuurlijk van dieren, dus ook van katten! En een kat verwen je natuurlijk het best met een heus paleis. Deze paleizen begonnen ooit als simpele krabpaal, echter werden deze palen steeds groter en kun je deze ‘palen’ tegenwoordig als heus onderdak voor de kat kopen. En anno 2016 is er natuurlijk ook voor de krabpalen een alternatief, de krabton!

Maar wat is een krabton?krabpaal

De krabton is een ton wat jouw kat kan gebruiken als slaapplek, speelplek, klimplek en plekje waar de kat kan krabben voor de nageltjes. De ton heeft een of meerdere gaten waar de kat in kan, als de kat binnen in de ton is, komt de kat in een heerlijk holletje maar een zacht kussentje in licht. Dit kussentje is natuurlijk heerlijk voor de kat om zich even op neer te draaien en een momentje van rust in te lassen, maar is ook uitermate geschikt om lekker op te spelen. In de ton zit vaak ook een speeltje waar de kat zich mee bezig kan houden. Een krabton is omringd met het zogenoemde sisaltouw, dit is het materiaal wat de kat graag gebruikt om aan te krabben. Dit krabben is fijn voor een kat omdat dit de manier is waarmee het beestje zijn nageltjes vijlt. Kortom een ton of paal is onmisbaar voor de liefhebbers van een kat.

Maine Coon krabpaal voor de grote jongens

Een krabpaal is een prachtig object waar jouw kat optimaal van zal genieten. Maar voor grote katten als de Main coon, de Noorse boskat en Ragdoll katten is het nou eenmaal noodzakelijk een iets robuustere krabpaal te kopen. De Maine Coon krabpaal zijn speciaal gemaakt voor de wat grotere kat, waaronder dus de Maine Coon. De krabpaal Main Coon heeft dikkere palen en de laag pluche is dikker dan op een doorsnee paal. Uiteraard heeft de krabpaal Main Coon ook diverse gelegenheden voor de kat om lekker op te klauteren.