Een krabpaal, een paleis voor jouw kat

Een dierenliefhebber houdt natuurlijk van dieren, dus ook van katten! En een kat verwen je natuurlijk het best met een heus paleis. Deze paleizen begonnen ooit als simpele krabpaal, echter werden deze palen steeds groter en kun je deze ‘palen’ tegenwoordig als heus onderdak voor de kat kopen. En anno 2016 is er natuurlijk ook voor de krabpalen een alternatief, de krabton!

Maar wat is een krabton?krabpaal

De krabton is een ton wat jouw kat kan gebruiken als slaapplek, speelplek, klimplek en plekje waar de kat kan krabben voor de nageltjes. De ton heeft een of meerdere gaten waar de kat in kan, als de kat binnen in de ton is, komt de kat in een heerlijk holletje maar een zacht kussentje in licht. Dit kussentje is natuurlijk heerlijk voor de kat om zich even op neer te draaien en een momentje van rust in te lassen, maar is ook uitermate geschikt om lekker op te spelen. In de ton zit vaak ook een speeltje waar de kat zich mee bezig kan houden. Een krabton is omringd met het zogenoemde sisaltouw, dit is het materiaal wat de kat graag gebruikt om aan te krabben. Dit krabben is fijn voor een kat omdat dit de manier is waarmee het beestje zijn nageltjes vijlt. Kortom een ton of paal is onmisbaar voor de liefhebbers van een kat.

Maine Coon krabpaal voor de grote jongens

Een krabpaal is een prachtig object waar jouw kat optimaal van zal genieten. Maar voor grote katten als de Main coon, de Noorse boskat en Ragdoll katten is het nou eenmaal noodzakelijk een iets robuustere krabpaal te kopen. De Maine Coon krabpaal zijn speciaal gemaakt voor de wat grotere kat, waaronder dus de Maine Coon. De krabpaal Main Coon heeft dikkere palen en de laag pluche is dikker dan op een doorsnee paal. Uiteraard heeft de krabpaal Main Coon ook diverse gelegenheden voor de kat om lekker op te klauteren.

Yourdog introduceert het grootste assortiment hondenvoer van Europa

proef hondenvoer

Yourdog introduceert op 27 juli 2015 het grootste assortiment ras-specifiek hondenvoer van Europa. Yourdog start de verkoop van ras-specifiek hondenvoer in Nederland en België via diversen webwinkels zoals Bol.com, ViaDierenwinkel en op Yourdog .nl. Yourdog is gemaakt dóór en vóór hondenliefhebbers. Later dit jaar zullen een aantal geselecteerde fysieke dierenwinkels aan het verkoopnetwerk worden toegevoegd.

Brengt online en offline samen
Yourdog ras-specifiek hondenvoer is het eerste hondenvoer dat online en offline samenbrengt. Door de grootte van het assortiment is het voor fysieke winkels onmogelijk om al het hondenvoer op voorraad te houden. Door middel van de bezorgoptie voor 21.00 uur besteld de volgende dag bezorgt kan iedere winkelier toch het gehele assortiment aanbieden. Hiermee wordt duidelijk dat omni-channel ook in de dierenbranche steeds belangrijker wordt.herder

De oorsprong van Yourdog
Fred van der Meer heeft een Engelse Bordercollie genaamd Zorra. Ondanks dat Fred de beschikking heeft over meer dan 300 soorten voer, hij is namelijk mede eigenaar van de grootste groothandel in dierbenodigdheden van Nederland, kiest Fred ervoor om zelf voer te gaan maken. Hij wil namelijk het beste voor zijn rashond. Een brok gemaakt van goed opneembare eiwitten en zonder kunstmatige geur- kleur en smaakstoffen. Ook moet het voer volgens Fred verrijkt worden met een kruidenmix die ras-specifieke eigenschappen van de hond ten goede komen. Zorra is erg blij met alle aandacht die zijn baasje steekt in het maken van haar dagelijkse kost. Zorra eet nu iedere dag gezond en lekker.

Een mede dorpsbewoner kreeg lucht van het speciaal door Fred ontwikkelde voer. Hij stapte op Fred af en vroeg hem of hij voor zijn Australische Cattle dog ook niet een voer kon maken. Na een aantal weken was ook het Australische Cattle dog voer een feit. De geruchten verspreiden zich daarna snel over de Zeeuwse eilanden.

Uiteindelijk is het nu bijna 3 jaar later en is het voer van Fred verder uitgebreid en omgedoopt in Yourdog. Yourdog staat voor ras-specifiek hondenvoer van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Uniek productie proces
Onder andere door de aflevering van ‘Keuringsdienst van Waarde’ over de productie van hondenvoer, zijn consumenten kritischer geworden over hondenvoer. Yourdog is een 100% natuurlijk hondenvoer gemaakt van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. De brok heeft de zelfde verteringseigenschappen als een geperste brok maar wordt op een unieke wijze geproduceerd. Door het voer koud te vermengen met onder andere kruiden, groenlipmossel en glucosamine blijven alle voedingswaarde optimaal intact.

Bull dogIedere maand meer rassen
Yourdog zal vanaf september iedere maand minimaal 5 nieuwe rasvoeren introduceren om toe te werken naar een totale dekking van alle rassen. Yourdog ontwikkeld het voer in samenspraak met voedings-, en rasdeskundige, daarnaast ontvangt Yourdog veel relevante informatie over de behoeftes van een ras van rasverenigingen en fokkers. Gezamenlijk komen we tot een optimale samenstelling.

De training van een KNGF geleidehond

De training van een KNGF Geleidehond begint al bij de geboorte.
De KNGF ( Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds ) fokt hun eigen honden,
Deze honden zullen later mensen die een geleidehond nodig hebben ondersteunen.
7 weken na de geboorte van de hond gaat de hond naar een pleeggezin om wat
socialer te worden en te wennen aan de normale dingen van het leven
zoals kinderen, OV, winkels, andere honden en nog veel meer.
Als de hond 14 maanden oud is en medisch goed wordt gekeurd
dan gaat de hond naar het trainingscentrum in Amstelveen.
De hond kan worden opgeleidt tot een van de volgende geleidehonden.
– blindengeleidehond
– autismegeleidehond
– assistentiehond
– buddyhond
Per afdeling leert de hond specifieke taken die de hond later zal moeten uitvoeren.

Na 22 maanden gaan de werknemers van het KNGF zoeken naar een passende
client die op de wachtlijst staat voor een geleidehond.
Als het klikt tussen het baasje en de hond dan gaan ze samen de instructie periode in waar
het baasje wordt uitgeld hoe hij de hond het beste gebruikt.

Na de training blijft de hond 9 jaar werken en na die 9 jaar kan de hond met pensioen.
De hond kan dan bij zijn momentele baasje blijven, bij een kennis van het baasje of bij het voormalige pleeggezin.
Is dit allemaal niet mogelijk dan zorgt het KNGF ervoor dat de hond een veilig en leuk thuis krijgt wat hij verdiend.